Dah pening kepala buat FB Ads dan Google Ads tapi tak jadi?

Kini Anda Tak Perlu Risau Lagi Kerana Saya Boleh Bantu Anda Untuk Setup Iklan FB Ads dan Google Ads Anda.

Apa kata anda serahkan sahaja teknikal FB Ads dan Google Ads kepada saya supaya anda boleh fokus untuk kembangkan bisnes anda. Saya sedia membantu anda.

Masalah Utama Usahawan Sekarang

Ramai orang yang mampu buat iklan selepas pergi belajar di seminar, bengkel dan kelas, tapi berapa ramai yang mampu tukarkan iklan tersebut kepada jualan dan seterusnya meraih keuntungan yang lumayan?

Hakikat yang pahit untuk ditelan adalah ramai yang buat iklan berbayar tapi tak ada pulangan daripada kos iklan yang telah mereka belanjakan.

Ramai yang ‘melebur’ duit daripada untung!

Ini ke masalah yang sering anda hadapi dan sering buat fikiran anda berserabut bila nak buat pemasaran dan pengiklanan?

#1 – Dah habis ‘lebur’ ribuan ringgit tapi sales masih sendu?

Jangan kata FREE marketing, iklan pun dah hantar tapisales masih lagi sendu. Duit yang kena ‘bakar’ bila buat iklan jangan cerita la. Sampaikan dah jadi fobia nak buat iklan sebab tengok duit asyik kena bakar tapi tak ada hasil.

#2 – Iklan tak menentu. Kadang elok kadang tidak. Tapi selalu teruk!

Kos per lead jangan cerita la, mahal bukan main! Tapi sales masih di tahap yang sama atau makin menurun. Nak pantau iklan setiap hari memang tak ada masa sebab sibuk macam-macam nak diuruskan.

#3 – Teknik marketing dan pengiklanan macam-macam dah cuba, tapi iklan sama je. Sendu…

Sebut je teknik pemasaran apa. Ninja? Samurai? Power Rangers? Lipat Siku? Semua dah cuba. Kelas pun dah ikut banyak dan habis beribu. Semua tak jadi. Ada juga yang jadi, tapi kejap je ok. Tak lama lepas tu jadi ke laut jugak.

#4 – Selalu buat kempen iklan tangkap muat je. Asal iklan jalan

Buat iklan bila ada masa je. Dah hantar macam-macam iklan. Last-last pening kepala sebab tak tahu apa yang anda dah buat. Ini selalu terjadi kalau anda tak ada strategi bila hantar iklan dan tak ada sales funnel yang betul untuk kempen pemasaran dan pengiklanan anda.

#5 – Pitam nak buat ayat copywriting yang boleh tarik prospek yang betul

Dah pening kepala macam nak pitam sebab tak tahu nak fikir ayat iklan yang macam mana lagi yang nak dibuat untuk tarik prospek yang betuldatang ke iklan yang anda hantar. Kadang ambil masa berhari-hari nak fikirkan ayat copywriting yang sesuai.

Apa yang terjadi jika iklan yang anda hantar tak convert?

#1 –  Sales tak ada

Ramai orang yang tengok iklan anda tapi tak ada orang yang beli lepas tengok iklan tu. Duit kelura bayar iklan tapi duit masuk tak ada!

#2 –  Respons tak ada

Ramai orang yang tengok iklan anda tapi tak ada orang yang respon pada iklan anda. Anda pun tak tahu sama ada orang berminat atau tidak dengan tawaran yang anda berikan dalam iklan anda. Jadi iklan anda orang nampak tapi krik krik je. Orang lansung tak peduli pada iklan anda.

#3 –  Duit ‘LEBUR’

Bila hantar iklan confirm anda dah kena bayar kos iklan tersebut. Dah lah mahal tapi ROI (Return On Investment) langsung tak ada. Sudahnya anda kerugian sebab hantar iklan yang tak hasilkan pulangan pada anda.

Anda kena ingat, iklan yang betul dan dihantar kepada prospek yang betul sahaja yang akan berjaya menghasilkan jualan

  • Copywriting perlu tepat kepada sasaran 

  • Gambaar iklan yang anda gunakan mestilah sesuai dengan sasaran anda

  • Offer anda mestilah yang orang tak boleh tolak. Kalau mereka tolak akan rasa rugi

  • Setting interest kena betul sebab ianya ada kena mengena dengan siapa sasaran iklan anda tadi

  • Ayat iklan kena betul. Jangan kita je yang rasa nak beli tapi orang lain tak rasa nak beli pun

  • Hanya terget orang yang mampu beli je. Jangan target orang yang tak berduit

Anda dah buat semua benda tu tapi iklan saya masih lagi sendu. Macam mana ye? Nak saya bantu anda?

Ok saya tahu anda sangat teruja untuk dapatkan servis daripada saya. tapi sebelum tu izinkan saya untuk terangkan beberapa perkara dengan anda dulu.

Saya nak pastikan yang produk atau servis anda sesuai atau tidak dengan servis saya.

Servis ini bukan untuk semua orang!

Servis yang saya tawarkan ini hanya sesuai untuk mereka yang:

  • Sudah ada bisnes online

  • Sudah ada pelanggan (minimum 100 orang)

  • Sudah ada tim ‘close sales’ sendiri

  • Sudah ada website (servis Google Ads)

Kalau jualan dan promosi anda adalah 100% offline, servis ini tidak sesuai dengan anda.

Bajet iklan RM 200 sehari (Servis FB Ads)

Kenapa anda perlu ada bajet RM 200 sehari untuk FB Ads?

  • Boleh buat pelbagai variasi iklan serentak.

  • Tak perlu tunggu lama untuk dapatkan data untuk dianalisis.

  • Dapat lebih ramai prospek untuk tim ‘close sales’ anda

  • Laporan iklan lebih tepat

Bajet iklan RM 250 (Servis Google Ads)

Kenapa anda perlu ada bajet RM 250 sehari untuk satu kempen Google Ads?

  • Lebih banyak trafik yang sampai ke website anda

  • Lebih banyak prospek yang boleh ditukarkan kepada pelanggan

  • Laporan iklan lebih tepat

Boleh sediakan gambar dan video untuk saya run iklan anda

Gambar serta video yang disediakan oleh anda mestilah memenuhi kriteria yang berikut:

  • Patuh syariah: Menutup aurat dan sopan

  • Patuh peraturan FB Ads

  • Ada designer atau videographer sendiri akan di utamakan. Jika tiada caj tambahan mungkin dikenakan untuk menghasilkan gambar atau video iklan anda.

Tak sesuai untuk produk ‘panas’ (servis FB Ads)

Saya minta maaf sebab saya tak dapat nak tolong anda untuk run kempen iklan untukproduk-produk atau servis yang panas seperti:

  • Ubat kuat 18SX

  • Servis dating

  • Ubat kurus

  • Ubat-ubat terkawal dan dadah

  • Perkara-perkara yang melibatkan arak dan alkohol

  • Menjual senjata api

  • Propaganda pengganas (terrorist)

Ini disebabkan oleh peraturan FB Ads yang sangat ketat. Ia juga melibatkan risiko dan polisi iklan di Facebook.

Boleh beri komitmen yang baik

Sebelum anda berhajat untuk letakkan target yang tinggi dengan servis saya, sila pastikan anda boleh:

  • Berikan bahan marketing yang menarik, cukup dan up to date. Taktahu buat tak apa, saya boleh guide, tapi yang penting anda boleh berikan komitmen untuk buat apa yang saya dah guide anda.

  • Berikan detail kempen yang lengkap. Siapa target anda? Kenapa anda nak run iklan ni? Apa kelebihan produk atau servis anda? Apa manfaat produk atau servis kepada pelanggan? Macam mana produk atau servis anda mampu mengubah hidup orang lain?

  • Sentiasa update report sales atau leads yang anda dapat supaya saya boleh tahu tahap prestasi iklan yang sedang berjalan. Dari report ini mudah untuk saya decide strategi iklan yang berkesan, nak upscale atau downscale bajet atau ubah strategi untuk jadikan iklan anda lebih berkesan.

Jika anda tiada masalah untuk berikan komitmen dan berika semua yang diminta, in shaa Allah saya boleh jalankan kempen anda dengan lancar seperti apa yang telah dirancang.

Dah jelas dengan syarat di atas? Jom lihat apa skop kerja yang saya tawarkan dalam servis ini.

LAPORAN KOMPREHENSIF

Saya akan sediakan laporan untuk setiap kempen iklan yang telah saya buat untuk anda lihat prestasi iklan serta panduan kepada anda untuk strategi pemasaran seterusnya.

SALES FUNNEL

Setiap produk berbeza strategi untuk dipasarkan di online. Saya bantu untuk setup sales funnel bagi mendapatkan ‘best practice’ untuk pasarkan produk anda

PELAN PEMASARAN

Saya akan adakan meeting bersama anda setiap hujung sesi kempen iklan untuk susun idea promosi yang seterusnya untuk pastikan bisnes anda sentiasa stabil

COPYWRITING

Saya akan bantu anda untuk buat kajian (produk, pelanggan dll) serta bantu anda untuk hasilkan copywriting iklan yang sesuai dengan kempen iklan anda.

SETTING ADS

Saya akan bantu anda untuk mencari prospek ideal dan relevan dengan produk/servis anda melalui setting ads mengikut platformyang anda pilih (Facebook atau Google). 

ANALISIS IKLAN

Saya akan analisis semula iklan yang pernah anda buat dan kenalpasti punca serta masalah seterusnya mendapatkan penyelesaian kepada masalah tersebut.

Apa pula yang bakal anda dapat?

LAPORAN KOMPREHENSIF

Anda akan diberikan laporan komprehensif tentang kempen iklan yang telah anda jalankan dalam bentuk PDF sebagai rujukan untuk merancang strategi seterusnya.

SALES FUNNEL

Anda akan diberikan sales funnel map dalam bentuk grafik dalam format PDF sebagai rujukan untuk anda dapatkan gambaran keseluruhan kempen iklan.

SUPPORT KHAS

Saya akan berikan support teknikal untuk anda sepanjang tempoh servis pengiklanan saya  bersama anda (office hour: 9 pagi – 6 petang). Saya juga perlukan masa berehat :).

COPYWRITING

Anda akan dapat copywriting yang sesuai dengan produk atau servis anda yang mana saya sudah tune khas untuk anda.

TRAINING SETTING ADS

Saya akan berikan training bagaimana untuk anda setting ads anda mengikut produk atau servis anda.

KONSULTANSI IKLAN

Anda akan dapat konsultansi iklan daripada saya sepanjang tempoh servis pengiklanan yang saya jalankan untuk anda.

Berapa Pulak Harga Pakej Servis Ni?

Bagaimana Caj Servis Yang Saya Kenakan Kepada Anda?

Buat masa ini saya hanya boleh buat iklan pada 2 platform sahaja iaitu Facebook dan Google. Platform lain seperti LinkedIn dan Twitter agak sukar untuk dikendalikan buat masa ini.

SERVIS FB ADS

  • Copywriting

  • Konsultansi iklan

  • Setting FB Ads

  • Sales Funnel Map

  • Laporan disediakan

Caj: 30% Dari Kos Keseluruhan Iklan

*Jika kos keseluruhan iklan adalah RM 1000, maka caj upah (30%) adalah RM 300

Tempah Servis FB Ads

SERVIS GOOGLE ADS

  • Copywriting

  • Konsultansi iklan

  • Setting Google Ads

  • 3 Search Ads sahaja

  • 1 kempen sahaja

  • Pemantauan selama 10 hari

  • Laporan disediakan

Caj: RM 250 One Time

*Harga ini adalah untuk setup dan pemantauan selama 10 hari sahaja

*Harga tidak termasuk kos iklan. Kos iklan adalah berdasarkan bajet anda sendiri

Tempah Servis Google Ads

Nak Diskaun 30%?

Dapatkan kupon diskaun 30% untuk semua servis dan coaching saya!

Isikan maklumat di bawah untuk dapatkan kupon 30%!